Mallar och instruktioner

torsdag 27 november 2014

En stolt fröken....

Mina elever läser! Och inte nog med det...några av dem ska vara med i Kristianstads gymnasieskolors adventskalender, där varje lucka döljer ett boktips. Den 1 december kommer dessa killar att ge sitt tips.Jag har högläst romanen för dem och nu tipsar de om den! Så härligt.

Inte nog med att de tipsar. Idag hade jag avsatt rätt mycket tid av lektionen till läsning. Och nog läste de alltid. 13 killar satt i klassrummet och 4 killar precis utanför, alla satt med sina böcker och alla läste. Det är härligt att vara fröken en sådan här lektion.

Igår fick också samma klass möjlighet att läsa men då skulle de läsa och sedan sammanfatta det de läst med tre ord (vi kopplade det till strategin sammanfatta som vi höll på med). Förutom tre ord fick de skriva titeln och författarens namn (och sitt eget namn) på rosa post-it-lappar.
Jag har ännu inte bestämt vad nästa uppgift blir för dem. Läsa ska de få göra men vad de ska få göra med sin läsning är fortfarande lite oklart. Kanske ska alla få möjlighet att spela in ett omdöme på den bok de läst...kan ju bli en digital bank med boktips. Vi får se vad vi gör. Killarna har kanske andra tankar och idéer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar