söndag 23 december 2018

Pocket, ett tillägg som samlar artiklar från nätet - Jennys julkalender den 23 december 2018

Säkert är det fler än jag som hittar en massa spännande och intressanta artiklar på nätet, artiklar som jag vill läsa senare. När jag sedan några veckor senare försöker hitta artikeln är den som bortblåst. Den går inte att hitta. För att slippa detta kan man till webbläsaren Chrome lägga till ett tillägg, Pocket. Den sparar alla de artiklar som du vill läsa i framtiden. Du kan tagga artiklarna så att du lätt kan hitta dem igen. Smart, eller hur?

För att få tillgång till Pocket måste du gå till Chrome Web Store och lägga till det. När det är gjort är det bara att börja samla artiklarna som du vill läsa.


När du är på nätet och hittar en artikel klickar du på symbolen för Pocket. Du kan tagga artikeln (så att du samlar artiklar inom samma tema med en och samma tagg) eller bara lägga den direkt i Pocket. 

För att läsa dina artiklar kan du gå till ikonen Pocket, högerklicka och välja Open your Pocket List. Du kommer då in i din egen Pocket.


Har du lagt till artiklar kommer du att märka att de blir sparade i ett läsvänligt format. Kolla in artikeln från Aftonbladet här nedan. Första bilden visar artikeln så som den ser ut direkt på Aftonbladet. Den andra bilden visar hur texten ser ut när den sparats i Pocket.  
Lycka till med användandet av Pocket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar