måndag 11 december 2017

Jennys julkalender - den 11 december

Veckans digitala tips kommer här! Det heter Classroom Screen och är ypperligt att använda om man vill skapa en tydlig och bra struktur över exempelvis dagens lektion. Du behöver inte något inlogg utan det du gör är att gå till www.classroomscreen.com och sedan är du inne. Du väljer bakgrund, lägger ut de aktiviteter som ska ingå i dagens lektion och sedan är det bara att starta projektorn/kanonen. 

Så här kan det se ut om man arbetar med Niklas Krogs roman Ingenmansland.Det finns en massa funktioner som man kan använda på Classroom Screen. I exemplet ovan har jag bara lagt till en egen bakgrund och en skrivruta, där jag skrivit in hur lektionen är organiserad. Du kan dock lägga in andra saker såsom teckningar, timer, namnslumpare... Alla cirklar som finns i nederkanten av bilden är funktioner som kan användas.

Det man ska tänka på när man arbetar med Classroom Screen är att sidan inte kan sparas. Den kan dock ändras hur många gånger som helst. Du kan alltså lägga till och ta bort saker allt eftersom. På exemplet ovan valde jag att ta bort texten i skrivrutan och sedan fyllde jag på med ny text, text till en uppgift. Jag la också till arbetssymboler och valde "Fråga en granne" och "Arbeta tillsammans". Detta då jag vill att eleverna skulle ta hjälp av varandra i arbetet med att byta perspektiv.


Jag tror attClassroom Screen kan vara ett stöd i arbetet med eleverna. Det skapar fokus och eleverna vet vad de ska göra.

Det skulle vara roligt att få höra hur du arbetar med Classroom Screen. Dela gärna med dig!

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag hade inte hört talas om detta tidigare men upptäcker att jag använder mig av egentligen liknande verktyg. Smidigt att ha allt samlat på ett ställe.

  Dock upplever jag att de verktyg som jag använder mig av; https://webtools.itgonline.se/, google classroom (lektionens upplägg), progress bar timer (för att hålla koll på tid) är "bättre".

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Tack för din kommentar. Classroom använder jag också och där lägger jag ut information och material men ibland behöver jag få struktur på min lektion och då upplever jag (och eleverna) att Classroom Screen är ett bra komplement. Jag gillar också idén med att allt finns på ett och samma ställe. Jag behöver alltså inte byta till annan flik eller gå till annat verktyg.

  Hälsningar
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Wow! Jättebra grej ju! Jag skriver alltid ner lektionsstrukturen på tavlan, men då jag i övrigt är mycket digital döljs ofta lektionsplaneringen bakom projektorduken. Här ska prövas! Synd att man inte kan spara dock...
  https://webtools.itgonline.se verkar snarare vara ett kompliment. Störtgillar kö-verktyget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Exakt så har jag också känt. Man skriver upp planeringen på tavlan, drar ner duken och sedan syns inte planeringen. Nu slipper jag det.

   Hälsningar
   Jenny

   Radera
 4. Wow! Jättebra grej ju! Jag skriver alltid ner lektionsstrukturen på tavlan, men då jag i övrigt är mycket digital döljs ofta lektionsplaneringen bakom projektorduken. Här ska prövas! Synd att man inte kan spara dock...
  https://webtools.itgonline.se verkar snarare vara ett kompliment. Störtgillar kö-verktyget!

  SvaraRadera