söndag 10 december 2017

Jennys julkalender - den 10 december

Visst är det härligt när man hittar en bok som man gillar och som man vet att det finns en fortsättning på? Idag ska jag tipsa om några bokserier som passar de yngre läsarna (ålder 6-9). Du får gärna tipsa vidare. Kanske passar böckerna dina elever och kan vara något som de kan läsa hemma under sitt jullov.  

Först ut är en faktaserie från Rabén & Sjögren. Den går under namnet Fasliga fakta och här kan du exempelvis lära dig en massa om utdöda bestar, äckliga kryp och märkliga platser. Böckerna passa lika bra för högläsning som för tyst egen läsning.  


Andra serien är den om Monstret Frank. Även denna kommer från Rabén & Sjögren och består av tre delar. I första delen fyller Frank nio år och han blir då ett monster. Det är grannens hund, Uffe, som biter Frank i handen och det är början till ett nytt liv för Frank. Han förändras. Snart lär han känna andra monster och inser att de alla är i fara. Det finns de som tycker att monstren är farliga och borde försvinna.  Serien är lite småläskig men också oerhört spännande. Både vuxna och barn kan leva sig in i den. Här nedan ser du bilden på andra delen.


Den tredje serien som jag vill lyfta fram är den som heter Den magiska djuraffären och ges ut av Bonnier Carlsen. Den handlar om Nova som önskar sig ett eget djur. Tyvärr får hon inte det. En dag får Nova reda på att det finns en magisk djuraffär inne i stan. Tänk om hon kunde besöka den. Hon börjar spara ihop egna pengar och när hon fått ihop tillräckligt tar hon sig på egen hand till affären. Nu ska hon köpa sig ett djur. Besöket i affären blir inte riktigt som hon tänkt sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar