söndag 17 december 2017

Jennys julkalender - den 17 december

Idag ska du få boktips. Det är böcker som passar barn som kommit förbi den första "knaggliga" läsningen. Det som förenar böckerna i detta inlägg är:

1. Att de alla ingår i en serie (och fastnar man för författarens sätt att skriva, karaktärerna i boken eller miljön finns det alltså fler delar att läsa).
2. Att alla är spänningsböcker
3. Att alla är för åldern 9-12 år
4. Att alla är skrivna av svenska författare

Först ut är den omtalade Pax-serien. Det här är en actionfylld serie där magi får krydda den realistiska verkligheten. I böckerna finns en hel del illustrationer, vilket jag tror att många läsare uppskattar. Tio delar ska det bli och nio av dem finns redan i handeln. Här nedan ser du första delen Nidstången.


Nästa tips är Kristina Ohlssons serie som inleds med boken Glasbarnen. Denna serie upplever jag är snäppet svårare än Pax-serien men minst lika läsvärd. Här varvas det övernaturliga med det realistiska. Det är spänning och emellanåt det lite obehagliga och krypande.Sista tipset är trilogin av Ingelin Angerborn. Den inleds med Rum 213, följs av Sal 305 och avslutas med Fyr 137. Jag skulle vilja klassa denna serie som rysare. Den är små-obehaglig och kanske är det så att detta är en bok som man ska läsa när  man har en vuxen i närheten.

I våras blev första delen film och här nedan kan du se trailern. 
Är du på jakt efter böcker i julklapp ska du definitivt kolla in dessa alternativ. De är uppskattade och klart läsvärda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar